Portret van MacRumors-oprichter Arnold Kim

Arnold Kim, de man achter de website MacRumors.com is in werkelijkheid arts. De New York Times heeft een portret gemaakt van Kim, die deze maand besloot om te stoppen als arts om fulltime als blogger te gaan werken.

MacRumors AppleAls je Mac-liefhebber bent of regelmatig nieuwsberichten op iPhoneclub leest, dan zul je regelmatig iets gezien hebben dat afkomstig is van MacRumors.com, een geruchtensite die maandelijks meer dan 4,4 miljoen bezoekers en 40 miljoen pageviews per maand registreert. De New York Times heeft een portret gemaakt van Arnold Kim, de man achter MacRumors, die naast zijn medicijnenstudie de website up-to-date hield met geruchten en nieuwtjes over Apple. Kim verdient inmiddels zoveel met zijn website, dat hij de stethoscoop definitief aan de wilgen heeft gehangen en vanaf deze maand fulltime blogger is.

MacRumors is begonnen als hobby: Kim zag de website als een manier om geruchten, tips en vermoedens die hij op discussieforums en websites tegenkwam overzichtelijk op een rij te zetten. “In de loop der jaren zijn de geruchten waarschijnlijk vaker waar dan onwaar geweest”, denkt Kim. Juist door de geheimzinnigheid van Apple kon MacRumors uitgroeien tot een autoriteit. “MacRumors weet meer over Apple dan het Apple-management zelf”, wordt vaak gezegd.

Hoeveel Kim met de website verdient wil hij net zeggen: hij verdiende een inkomen van zes cijfers als arts en verdient als blogger eveneens een inkomen van zes cijfers. De overstap van arts naar blogger was een moeilijke: rationeel gezien was het wel te verantwoorden, maar Kim had in de loop der jaren wel $200.000 geïnvesteerd in zijn geneeskundestudie. Het leukste aan MacRumors? Voor Kim is dat om uit te puzzelen welke geruchten waar en onwaar zijn.

Meer info: New York Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2008, 12:13
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.