iPhoneApps.org haalt website offline

De website iPhoneApps.org, die bundels met exclusieve iPhone-software voor $25 probeerde te verkopen, is offline gegaan. De applicaties waren helemaal niet zo exclusief: ze waren gratis via Installer verkrijgbaar.

iPhone AppsEind juni waarschuwden we al voor iPhoneApps.org, een website waar je voor $25 een bundel met tien populaire iPhone-applicaties kunt kopen. Veel goedkoper dan de App Store, je hoeft niet naar obscure websites te gaan en je krijgt “het genereuze aanbod” ook nog geleverd in een mooie glossy doos, zo beloofde iPhoneApps. Toen concludeerden we al dat het aanbod van iPhoneApps voornamelijk bestaat uit software die ook al gratis via Installer te krijgen is. Nadat Gizmodo de website dit weekend definitief als scam ontmaskerde, heeft CEO Mark Scott zijn biezen gepakt en de site offline gehaald.

Gebruikers zullen de “exclusieve applicaties” die iPhoneApps aanbood voortaan gewoon in de App Store of via Installer/Cydia moeten halen. En als je in de toekomst opnieuw aanbieders van goedkope softwarebundels ziet: denk even na voordat je je creditcard trekt. De App Store is de enige aanbieder van officiële iPhone-applicaties en voor de applicaties die via Installer worden aangeboden geldt vaak dat ze gewoon gratis en helemaal niet van “obscure websites” afkomstig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2008, 11:53
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.