iPhone-applicatie Remote ook geschikt als toetsenbord voor Apple TV

De applicatie Remote, verkrijgbaar via de App Store, blijkt ook te gebruiken als toetsenbord voor de Apple TV. Het QWERTY-toetsenbord op de iPhone is gemakkelijker in gebruik dan het ABC-toetsenbord op het tv-scherm.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

appletv toetsenbordDe applicatie Remote, die via de App Store verkrijgbaar is, blijkt nog wat extra mogelijkheden te hebben. Als je de populaire applicatie installeert kun je overal in huis je iTunes en Apple TV bedienen. Maar wat Apple nog niet had verteld, is dat je er een toetsenbord bij krijgt. Normaalgesproken moet je bij de Apple TV een onhandig toetsenbord met ABCDEF-indeling gebruiken (zie afbeelding), waarbij je met pijltjestoetsen van de afstandbediening naar de gewenste letters navigeert. Met de Remote-applicatie gaat dat veel gemakkelijker: er verschijnt dan een normaal QWERTY-toetsenbordje waarmee je makkelijker naar eigen content en YouTube-filmpjes kunt zoeken.

Om een verbinding tussen iPhone/iPod touch en Apple TV te maken moet je een 4-cijferige pincode invoeren op de Apple TV, nadat je de afstandsbediening eerst via Wi-Fi met je iTunes-bibliotheek op de Mac of PC hebt gekoppeld. Op de website van Apple is daarvoor een instructie te vinden. Remote is in de App Store inmiddels gestegen tot één van de meest geïnstalleerde gratis applicaties. In België staat Remote op nummer 1, gevolgd door iPint (hoe kan het ook anders?). In Nederland staat Buienradar op de eerste plaats, met Remote op nummer 2.

Meer info: Apple en Daring Fireball

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 20:25
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.