‘Nieuwe iPhones met capaciteit van 4GB tot 32GB in de maak’

Volgens twee gelekte berichten gaat Apple een 4GB en 32GB iPhone introduceren. Het goedkoopste model kost $99 bij een driejarig abonnement.

fido 4gb iphoneEngadget en The Boy Genius Report hebben onafhankelijk van elkaar een ontdekking gedaan die hetzelfde lijken te bevestigen: iPhones in een capaciteit tussen 4GB en 32GB. Boy Genius ontving de informatie via een lek bij de Canadese operator Fido, waar de complete roadmap voor 2009 uitlekte. De meest opvallende is een $99 kostende 4GB iPhone met quadband EDGE, triband HSDPA, een 2 megapixel camera en iChat-videofunctie. Er zit dan ook een camera aan de voorzijde. Om het toestel zo goedkoop te kunnen aanschaffen moet je wel een 3-jarig Fido-abonnement afsluiten.

Verder stonden er nog een aantal andere toestellen van onder andere Nokia, RIM en Sony Ericsson op de roadmap, maar die laten we even achterwege. Meer daarover kun je ongetwijfeld binnenkort op andere websites lezen, zoals Mobile Cowboys.

Engadget hoorde van een “betrouwbare bron” dat er vier verschillende iPhones aankomen in capaciteiten van 4GB, 8GB, 16GB en 32GB. Deze toestelcapaciteiten zijn goedgekeurd door de PCS Type Review Certification Board, het standaardisatie-instituut dat verantwoordelijk is voor het certificeren van toestellen voor bepaalde operators, waaronder AT&T. Als het gerucht klopt gaat Apple in ieder geval twee nieuwe modellen introduceren (de 8GB- en 16GB-modellen zijn er immers al). Daar is maar één woord voor: opmerkelijk. Of moeten we zeggen: ongeloofwaardig?

Via: Engadget en Boy Genius Report
Tipgever: Dion

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2009, 0:12
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.