Microsoft Turtle: informatie over Microsoft’s eerste telefoon via FCC

Microsoft is via Project Pink bezig om eigen telefoons te ontwikkelen. Via de FCC is informatie over de Turtle naar buiten gekomen, een toestel dat gemaakt is door Sharp.

project pinkVolgende week is in Barcelona het Mobile World Congress. Als iPhone-liefhebber heb je daar weinig te zoeken: Apple is er niet, iPhone-hoesjesmakers zitten nog in San Francisco en voor applicatieontwikkelaars is MWC eigenlijk nooit een geschikte beurs geweest. Bij MWC gaat het vooral om nieuwe toestellen bekijken en misschien gaan we op Mobile World Congress wel eindelijk eens Microsoft’s antwoord op de iPhone zien. Via de FCC zijn namelijk afbeeldingen publiceerd van Microsoft’s Turtle-telefoon. De Sharp PB10ZU komt exact overeen met een afbeelding van een eerder gelekt apparaat.

turtle backMicrosoft is al langere tijd bezig met het ontwikkelen van eigen telefoons via Project Pink. In februari, eveneens tijdens Mobile World Congress, kondigde Microsoft aan dat ze het bedrijf Danger hadden overgenomen. Danger was samen met hardwarepartner Sharp verantwoordelijk voor de Sidekick-telefoons, die in de VS erg populair waren bij tieners.

De aankoop van Danger riep vragen op, want tot dan toe was Microsoft voornamelijk bezig met een eigen mobiel besturingssysteem voor smartphones. Ook daarover wordt op MWC nieuws verwacht, namelijk de aankondiging van Windows Phone 7. De verwachting is dat de Turtle/Sharp PB10ZU op ook op Windows Mobile zal draaien, maar met Zune-invloeden. Uit de afbeeldingen die bij de FCC zijn gedeponeerd blijkt dat de Turtle een opvallende vorm krijgt, met een QWERTY-toetsenbordje, Bluetooth, camera, Wi-Fi en een 3,5 mm oortelefoonaansluiting.
project pink turtle sharpNiemand weet of de Turtle op MWC zal worden aangekondigd en onder welke naam Microsoft het toestel gaat aanbieden. Omdat er sprake lijkt van een CDMA-telefoon is aankondiging op CTIA (eind maart in Las Vegas) meer voor de hand te liggen.

Microsoft zelf heeft het ontwikkelen van een eigen telefoon steeds ontkend. Er zouden twee toestellen in ontwikkeling zijn: de Turtle en de Pure, met daarop het label ‘Microsoft+Sharp’.

Meer info bij FCC.
Op iPhoneclub besteden we heel soms aandacht aan concurrerende toestellen die impact op de iPhone kunnen hebben. Een eigen telefoon van Microsoft is belangrijk genoeg om te noemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2010, 20:04
Categorieën Apple, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.