Is dit de geruchtmakende iProd?

In de SDK van iPhone OS 3.0 zijn verwijzingen naar een iProd aangetroffen. Een jaar geleden diende Apple een patentaanvraag voor zo'n apparaat in: een soort handheld die je op het rechte spoor houdt tijdens studie, sport en zwangerschap, lijkt het.

iprodNiet alleen in de SDK, maar ook in de firmware van iPhone OS 3.0 zelf zijn inmiddels verwijzingen naar een nieuwe iPhone aangetroffen, met nummer 2.1 en 3.0 (de huidige iPhone 3G heeft nummer 1.2). Da’s niet zo verrassend, want iedereen weet dat er vroeg of laat nieuwe hardware aankomt. Interessanter was gisteren de ontdekking van een zogenaamde iProd. Tipgever Joost is nog eens wat verder gaan zoeken en kwam een Apple-patent op het spoor, dat een jaar geleden al in het nieuws kwam. Aanvankelijk denk je dan: in het hele patent komt het woord iProd niet voor, dus de term zal wel door de media zijn bedacht. Maar volgens Times Online is iProd de echte nickname van een soort lifestyle device.

Het is alweer een jaar geleden dat details over de patentaanvraag verschenen, maar toch is het interessant om nog eens te kijken waar het om ging.

De iProd is zo te zien een touchscreen-apparaat dat je in de hand kunt houden en dat je stimuleert om te gaan sporten of andere activiteiten te ondernemen. Het is dus niet alleen gericht op sport, maar kan ook gebruikt worden als zelfhulpapparaat voor andere levensfases en -ervaringen. Studenten, vrouwen die in verwachting zijn, kersverse ouders, gepensioneerden, voetbalfans en zelfs lekkerbekken en toeristen kunnen ermee aan de slag. In Apple’s patent staat dat het apparaat bedoeld is: “to coordinate multiple corridors of experiences in a person’s life”. Dat klinkt erg vaag, maar de insteek als sporthulpmiddel maakt het misschien wat duidelijker: je vult wat vragen in over je voeding en gezondheid, waarna de iProd een persoonlijk fitness-schema opstelt. Hartslag- en bewegingssensoren, die hetzij met een kabel of draadloos met de iProd zijn verbonden kan het apparaat checken of je je wel aan de afspraken houdt. Doe je dat niet, dan verschijnt er commentaar op het scherm, dat je stimuleert om weer in actie te komen. Hoe dat gaat werken bij studenten is wel grappig om over te filosoferen: zou de GPS-functie van de iProd controleren of je in de UB of in de kroeg zit?

Meer info: patentaanvraag Apple
Tipgever: Joost

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2009, 14:45
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.