Interview met Zibri, maker van de ZiPhone unlocktool

iPhoneworld had een interview met Zibri, de Italiaanse hacker achter de ZiPhone unlocktool. Maar veel zinnigs kregen ze er niet uit: Zibri vindt alles wel prima zo, maakt zich niet druk om concurrentie van andere hackers en ziet weinig in zijn glazen bol.

Zibri, ZiPhone unlockerHij is niet bij iedereen even geliefd: Zibri, de maker van de zeer populaire iPhone jailbreak- en unlocktool ZiPhone. ZiPhone is inmiddels toe aan versie 3.0 waarin gebruikers via een zipbestand zelf favoriete apps en mods kunnen toevoegen. iPhoneWorld was in de gelegenheid om deze Italiaanse hacker een paar vragen te stellen. Daarbij ging het onder andere om de plannen die Zibri met ZiPhone heeft en hoe hij de toekomst van iPhone-software ziet.

Wat dat laatste betreft: Zibri denkt dat veel gebruikers liever voor de gratis aanpak zullen kiezen, zodat ze niet vastzitten aan Apple. Van de andere kant zullen er veel mensen zijn, die liever de officiële SDK-apps installeren.

Eigenlijk heeft Zibri in het interview niet veel te zeggen: ook over de toekomst van het iPhone-hacken doet hij het met een grapje af. Voor de komende iPhone-versie zou hij graag meer open software en 3G willen zien, maar er wordt al genoeg over toekomstige wensen gediscussieerd. Zibri vindt de huidige iPhone wel prima zo.

Lees het zelf: Interview with creator of ZiPhone unlocker for iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2008, 14:12
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.