Denticon: iPhone-webapplicatie voor de tandarts

Denticon is nu beschikbaar als webapplicatie voor de iPhone. Met Denticon heeft de tandarts altijd toegang tot patiëntgegevens, afspraken, facturen en zelfs röntgenfoto's.

iPhone XrayAls de tandarts bij je volgende halfjaarlijkse controle een iPhone tevoorschijn haalt, zou hij wel eens gebruiker van Denticon kunnen zijn. Ontwikkelaar Planet DDS maakt software voor tandartsen onder de naam Denticon. Hiervoor hebben ze nu een interface gemaakt, die via de iPhone te bekijken is. Op de iPhone kun je via de webapplicatie afspraken maken, patiëntgegevens bekijken, rekeningen beheren en zelfs röntgenfoto’s bestuderen. Met zoveel functionaliteit vraag je je waarom de tandarts nog een desktop nodig heeft.

In het hoofdmenu heeft de tandarts toegang tot alle informatie die in zijn (of haar) praktijk een rol speelt, zoals patiëntinformatie, afspraken, voorgeschreven medicijnen, verzekeringen en facturen. Zit je als tandarts op een feestje en krijg je een telefoontje van een spoedgeval binnen, dan kun je meteen in het patiëntdossier kijken om te zien welke medicijnen de patiënt gebruikt, welke allergieën een rol spelen en of de patiënt misschien diabetes of een andere ziekte heeft. In het afsprakenoverzicht kan de tandarts zien wat er tijdens de laatste afspraken is gedaan, bijvoorbeeld het plaatsen van een kroon of het type vulling dat is gebruikt. Natuurlijk kun je van alle ingevoerde gegevens ook rapporten oproepen.

Meer info: Denticon

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2008, 13:41
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.