Input cloud console feature

Met de Input-app gebruik je commando’s voor online diensten

Mis je de oude command-line ook zo? Met de iPhone-app Input kun je met het toetsenbord snelle commando's tikken, zodat je diensten zoals Wunderlist, Slack en Twitter snel kunt bedienen.

Input Cloud ConsoleComputers zijn inmiddels zo ver gevorderd, dat je alleen maar het scherm van je iPhone hoeft aan te raken om iets te doen. Dat was vroeger wel anders. In de vroege dagen van pc’s keek je urenlang naar een monochroom scherm waarop je gecompliceerde commando’s invoerde. Dat kan op de iPhone eigenlijk ook heel handig zijn, moet de maker van Input hebben gedacht. Met deze app kun je met snel getikte commando’s namelijk al je online diensten gebruiken.

Met het commando ’email’ verstuur je bijvoorbeeld een mailtje binnen de app, terwijl je met ‘tweet’ een bericht op Twitter plaatst. De commando’s ‘wunderlist’, ‘todoist’ en ‘asana’ laten je in één van deze taken-apps een opdracht toevoegen. Input ondersteunt in totaal 15 webdiensten, waaronder ook Dropbox, Evernote en Slack.

Het klinkt misschien wat ouderwets, maar Input biedt eigenlijk een manier om heel efficiënt op je iPhone te werk te gaan. Door je te beperken tot commando’s op het toetsenbord, kun je vrij snel meerdere diensten tegelijk gebruiken. Je hoeft zo niet meer te wisselen van Twitter naar Wunderlist, als je na een tweet een nieuwe taak wil instellen.

Input staat gratis in de App Store, maar laat je slechts twee online diensten tegelijk gebruiken. Wil je meer websites bedienen vanuit de app? Dan moet je 2 euro betalen via een in-app aankoop. Voor dat bedrag krijg je echter niet toegang tot alles waar Input toe in staat is, maar mag je slechts drie extra diensten koppelen. Je moet dus vijf keer betalen als je alle 15 diensten wil benutten – wat neerkomt op maar liefst tien euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2015, 20:00
Categorie Apps
Onderwerp input

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.