Hoe gaat het ondertussen met… de Meizu M8?

De Meizu M8 bestaat nog steeds en is in volle glorie te zien op een promotiefilmpje van Meizu. De invloed van de iPhone is nog steeds zichtbaar, maar Meizu heeft ook nog wat ideeën bij HTC geleend.

meizu m8Wie er al vanaf het prille begin van iPhoneclub bij is, zal zich ongetwijfeld nog de Meizu M8 herinneren. Deze iPhone-kloon werd al aangekondigd voordat de iPhone überhaupt op de markt was. Telkens opnieuw wist Meizu met nieuwe verrassingen te komen, waarbij ze schaamteloos vernieuwingen van Apple kopieerden. Meizu werd onderdeel van een schandaal(tje) toen de standruimte op de CeBIT werd leeggeruimd omdat het toestel (ook bekend als MiniOne) teveel op de iPhone leek.

De status van Meizu’s CEO Jack Wong nam ondertussen mythische vormen aan: het was groot nieuws toen het spiegelbeeld van Wong in een filmpje te zien was. Wong zou zich daarbij zelfs hebben vermomd met een gezichtsmasker, dat bij nader inzien gewoon een videocamera bleek te zijn. Bijna drie jaar na dato leek het ons leuk om eens terug te kijken wat er van de M8 is terechtgekomen. Het toestel bestaat namelijk nog steeds, al heeft het wel behoorlijk wat gedaanteverwisselingen ondergaan. Meizu’s nieuwste wapenfeit is een professioneel gemaakt promotiefilmpje, waarbij de invloed van de iPhone nog steeds te herkennen is. Een SDK heeft Meizu natuurlijk ook en voor het startscherm hebben ze inspiratie gehaald bij HTC Sense.

Via: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2010, 10:02
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.