Gerucht: iPhone 2.0-firmware heeft ondersteuning voor FM-radio

De nieuwste iPhone 2.0 firmware schijnt aanwijzingen te bevatten voor een FM-radio en firmware over the air (FOTA). Daarmee zou Apple nieuwe firmware naar gebruikers kunnen sturen.

iPod Radio RemoteGebruikers die al in bezit zijn van de nieuwste iPhone-firmware, beweren dat er ondersteuning voor twee nieuwe functies inzit: FM-radio en FOTA (firmware over the air). De ondersteuning voor FM-radio’s zou kunnen betekenen dat de iPhone 3G gebruik kan maken van apparaten zoals Apple’s iPod Radio Remote, die een FM-tuner bevat. Daarmee kun je naar FM-radiostations luisteren. De huidige iPhone- en iPod touch-modellen zijn niet geschikt voor de radio remote.

De FOMA-functie houdt in dat Apple in staat is om software- en firmware-updates over the air (via het mobiele netwerk) naar de iPhone te sturen. Of Apple dit zelf gaat gebruiken is nog maar de vraag: het kan ook bedoeld zijn als zakelijke functie, waarbij beheerders nieuwe software naar de iPhones van medewerkers kunnen sturen. iPhone Atlas vermoedt ook minder sympathieke toepassingen, zoals het op afstand blokkeren van unlocked iPhones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2008, 8:30
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.