Microsoft ontwikkelt eigen touchscreen-technologie

Microsoft Research is bezig met een vinger-interface voor touchscreens met de naam Shift. Er zijn overeenkomsten met de touchscreen-technologie van de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

microsoft shiftMicrosoft Research is bezig met een vinger-interface voor touchscreens met de naam Shift. Microsoft beschrijft het als een technologie, waarbij je een muispijl via je vinger kunt bewegen. Je kunt er objecten mee aanwijzen, verslepen en anderszins manipuleren. Geen multitouch-technologie zoals op de iPhone, maar ze hebben wel een ander probleem opgelost: dikke vingers.

Als je kleine objecten op een aanraakscherm wilt aanwijzen gaat dat lastig omdat je vinger het zicht op het object belemmert. Bij Shift verschijnt er een schietschijf boven je vinger, waarmee je heel precies kunt positioneren.

Een onderzoeksartikel over de technologie won zelfs een Best Paper Award op de CHI 2007, een conferentie over mens-computer-interfaces. Het artikel is geschreven door Patrick Baudisch van Microsoft en Daniel Vogel van de universiteit van Toronto. Baudisch werkte als onderzoekswetenschapper in de Adaptive Systems and Interaction Research Group van Microsoft. Zijn specialisme is mens-computer-interactie. Vogel werkte als stagiaire bij de onderzoeksgroep van Microsoft.

Een klassiek geval van Microsoft, die alleen maar dingen kopieert en zelf niets uitvindt? Dat lijkt niet het geval, want het onderzoek moet al langere tijd lopen.

Het onderzoeksartikel met de titel ‘Shift: A Technique for Operating Pen-Based Interfaces Using Touch‘ is te downloaden in PDF-formaat. Ook op de website van Microsoft zelf vind je onder de titel ‘Can’t Humans and Computers Just Get Along? Microsoft Research Is Trying to Make Sure They Do’ meer informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:33
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.