Electric Smoke: sigaret aansteken met Sonic Lighter

Electric Smoke is een elektrische sigaret, die je met behulp van de applicatie Sonic Lighter kunt aansteken. Leuk grapje

electric_smokeEen jaar geleden kon je nog aankomen met een elektrische sigaret – onder het mom: “Dan kan ik gewoon in de auto blijven roken”, maar tegenwoordig zie je ze bijna nooit meer. Waarschijnlijk vonden mensen de smaak toch niet lekker of was de aanschafprijs van het apparaat te hoog. Nico Becherer, de ontwikkelaar van de applicatie Face Melter, heeft nu een applicatie uitgebracht met de naam Electric Smoke.

Het leuke daaraan is dat je de aanstekker Sonic Lighter van collega’s Smule kunt gebruiken om de virtuele sigaret aan te steken.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van Smule’s Sonic Modem-technologie, waarbij twee telefoons informatie kunnen uitwisselen met geluid. De applicaties werken ook wanneer er geen internetverbinding is. Smule stelde de technologie gratis beschikbaar, in de hoop dat het nieuwe klanten voor de applicatie Sonic Lighter zou opleveren. De lol is er overigens wel snel vanaf: na het aansteken van je virtuele sigaret (€1,59) met behulp van Sonic Lighter (ook €1,59) kun je doen alsof je met een sigaret staat te roken. Wat het nog enigszins leuk maakt is dat Electric Smoke ook als spelletje te gebruiken is, bijvoorbeeld om met je vrienden te wedden wie in 2 minuten de meeste sigaretten kan roken.

Installeren: Electric Smoke (€1,59) en Sonic Lighter (€1,59)
Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2008, 15:13
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.