MuscleNerd publiceert screenshot van iPhone 3G-unlock

MuscleNerd, een van de prominente leden van het iPhone Dev Team, heeft via Twitter een screenshot gepubliceerd, waaruit blijkt dat een iPhone 3G van AT&T op het T-Mobile-netwerk werkt, voorzien van firmware 2.2 en baseband 01.45.00.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone_unlockHet iPhone Dev Team heeft aangekondigd dat ze op 31 december een unlock voor de iPhone 3G gaan uitbrengen, onder de codenaam yellowsn0w. Teamlid MuscleNerd heeft vandaag via Twitter een screenshot gepubliceerd met de tekst “This is the 01.45.00 baseband, my favorite one”, met een link naar een screenshot. Daarop is een Amerikaanse iPhone 3G te zien die op het netwerk van T-Mobile is aangemeld. De iPhone 3G zelf draait op firmware 2.2 en de firmware 01.45.00 waarover we het hier hebben, is oorspronkelijk de baseband voor firmware 2.0.0.
Wat ‘bewijst’ de screenshot nu daadwerkelijk? In de eerste plaats dat het om een Amerikaanse iPhone 3G gaat. Het modelnummer MB704LL is op de website van Apple te controleren.

Daaruit blijkt dat het een toestel is dat via AT&T is gekocht. Nederlandse iPhones die via T-Mobile zijn aangeschaft hebben modelnummer MB490DN/A, MB497DN/A of MB501DN/A. Belgische iPhones zijn voorzien van modelnummer MB489NF/A, MB496NF/A of MB500NF/A. Op deze manier kun je dus ook achterhalen waar een simlockvrije iPhone, die je bij een webwinkel hebt gekocht, vandaan komt: Italië of Tsjechië bijvoorbeeld.

Omdat het toestel op het Amerikaanse netwerk van T-Mobile werkt, blijkt daaruit dat er geen simlock meer aanwezig is. Natuurlijk zijn dit soort screenshots vrij gemakkelijk te photoshoppen en kan het ook zo zijn dat MuscleNerd op dit moment niet in de VS maar ergens in Europa zit en gebruikmaakt van roaming, maar we gaan er maar vanuit dat MuscleNerd de waarheid spreekt.

Wat de baseband betreft: de basebandnummers kun je in onze wiki nakijken. Baseband 01.45.00 hoort inderdaad bij firmware 2.0.0. Helaas is de basebandversie op deze screenshot niet zichtbaar. Het staat helemaal onderaan op hetzelfde scherm (dat je via Instellingen > Algemeen > Info kunt controleren). Mensen die de update naar firmware 2.2 hebben gemaakt zouden hier 02.28.00 moeten zien, tenzij je natuurlijk een custom firmware hebt gebruikt waarbij je baseband op een oudere versie is gebleven.

Via: Twitpic
Tipgever: Joachim

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2009, 0:54
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.