Huh? Eén op de vijf Europeanen wil Apple-auto

Eén op de vijf Europeanen is best bereid om een auto van Apple te kopen als boodschappenautootje, zo blijkt uit een onderzoek naar elektrische auto's.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

icar2Het gaat slecht met de auto-industrie, maar een nieuw onderzoek van consultancybedrijf Bain & Co schept weer wat hoop. Het onderzoek naar elektrische auto’s leverde een opmerkelijke uitkomst op: maar liefst 21% van de ondervraagde Europeanen heeft interesse om een auto van Apple te kopen, ook al heeft Apple nog nooit elektrische auto’s gemaakt en nooit de indruk gewekt dat het plannen zou hebben om er eentje te maken. De score van Apple was buitengewoon hoog voor een bedrijf dat helemaal niets met de auto-industrie te maken heeft. Gelukkig is de Apple-gekte nog niet zover doorgeslagen dat de traditionele autofabrikanten aan de kant worden gezet: 48% was bereid om een elektrische auto van BMW te kopen.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 4.000 personen in acht verschillende landen, waaronder de VS, China, Japan en Duitsland. De rijke kopers willen de elektrische auto vooral kopen als tweede wagentje voor korte ritten. De vraag naar elektrische auto’s is het grootst bij mensen die al een luxe auto hebben. Deze mensen willen een statement maken en aan anderen laten zien dat ze zich druk maken over het milieu.

Via: Businessweek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2009, 13:37
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.