(Gerucht) CDMA-versie van iPhone mogelijk al in gebruik

Een tipgever van Electronista stuurde een screenshot in, waarop Verizon als operator staat vermeld. Mogelijk wijst dit op de aankondiging, later in januari, maar sluitend bewijs is het niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone verizonIn de omgeving van San Francisco is een screenshot van een iPhone opgedoken, waarop Verizon als operator staat vermeld. Op het eerste gezicht geen big deal: simkaarten van Verizon zijn weliswaar niet in de iPhone te gebruiken, maar met applicaties als Make It Mine kun je de operatornaam makkelijk aanpassen. Toch richt dit screenshot weer eens de aandacht op een reeks aanwijzingen voor een CDMA-versie van de iPhone.

Verizon gebruikt als operator het CDMA-netwerk, dat niet compatibel is met GSM-telefoons zoals de Apple iPhone. Wil Apple een geschikte iPhone uitbrengen, dan moet deze voor het netwerk aangepast zijn. Het gaat ons hier dan ook niet zozeer om de echtheid van de screenshot (die levert geen betrouwbaar bewijs), maar als iets om rekening mee te houden bij de Apple-aankondiging op 26/27 januari. Het is te hopen dat het dan niet bij een CDMA-versie blijft, maar dat Apple nog meer interessants aan te kondigen heeft.

Nogmaals: bewijs vormt het screenshot niet, omdat de carrier-ID makkelijk gewijzigd kan worden. Hoogstens een kleine aanwijzing wat er staat te wachten. Waarom we er toch aandacht aan besteden, is dat er al sinds april aanwijzingen zijn dat Apple bezig zou zijn met een CDMA-versie van de iPhone. Daarbij wordt Verizon steeds nadrukkelijk genoemd als mogelijke operator. Apple zou al een paar maanden op hoog niveau in gesprek zijn met medewerkers van Verizon. Tijdens Jobs’ ziekteverlof gingen de gesprekken gewoon door. Een andere ontwikkeling is dat al maanden wordt gesproken over een 4G-versie van de iPhone, die werkt via het LTE-netwerk. Verizon is als operator druk bezig om het netwerk te upgraden naar LTE. AT&T’s exclusieve rechten om de iPhone in de VS te verkopen, lopen in 2010 af. Uitbreiding met een tweede operator is dus niet zo vergezocht. Voorstanders van uitbreiding van het aantal operators zeggen dat Apple met een iPhone via Verizon 80 miljoen extra klanten zou kunnen aanboren.

Via: Electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2010, 10:23
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.