AuthenTec verkoopt beveiligingsdivisie, hint naar NFC in iPhone

Het door Apple overgenomen AuthenTec heeft zijn beveiligingsdivisie verkocht voor 48 miljoen dollar.

iPhone NFCHet door Apple overgenomen bedrijf AuthenTec heeft zijn ‘Embedded Security Solutions’-divisie verkocht aan Inside Secure voor 48 miljoen dollar. Hiermee ligt de focus van AuthenTec nog meer op vingerafdrukscanners en NFC-ontvangers. Beide technologieën zouden door Apple gebruikt kunnen worden in nieuwe apparaten, zoals een nieuwe iPhone. Er gaan al lange tijd geruchten over een NFC-ontvanger in de iPhone voor mobiele betalingen.

Apple, AuthenTec en Inside Security hebben nog niets bekendgemaakt over de overname van de Embedded Security Solutions-divisie, maar officiële ingediende documenten bevestigen het feit al. Het verkochte bedrijfsdeel zou niet essentieel zijn voor Apple, wat er op wijst dat de overgebleven onderdelen van het bedrijf wel van belang zijn.

De iPhone heeft nog geen NFC-ontvanger, maar sinds de iPhone 4S wordt er wel gebruikgemaakt van Bluetooth 4.0. Dit kan net als NFC gebruikt worden om op korte afstand te communiceren met een ander apparaat. Hierdoor zou je in theorie de iPhone tegen een speciaal betaalapparaat kunnen houden om in een winkel af te rekenen. Op het moment gebruiken zeer weinig winkels dergelijke betaalmethoden, maar veel projecten die het gebruik hiervan willen motiveren richten zich op het gebruik van NFC. Wordt het in de toekomst mogelijk om NFC te gebruiken om met een iPhone te betalen, dan zou dit wellicht gebeuren met de nieuwe applicatie Passbook in iOS 6. Hierin kun je al digitale kortingspassen en toegangskaarten opslaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2012, 22:20
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.