Apple brengt iPhone firmware 1.1.1 uit (Update)

Apple heeft versie 1.1.1 van de iPhone-firmware uitgebracht. Bij de installatie waarschuwt de software voor mogelijk schadelijke gevolgen bij gehackte iPhones.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Geheel volgens verwachting heeft Apple zojuist versie 1.1.1 van de firmware voor de iPhone uitgebracht. Het is te downloaden via iTunes. De update is 152,3 MB groot en begint met een waarschuwing dat mensen die de software op hun iPhone hebben aangepast, tegen problemen kunnen aanlopen en met een onbruikbare iPhone komen te zitten.


Het exacte versienummer van de firmware-update is 3A109a 1.1.1. Dat wil zeggen: versie 3A109a van de modem-firmware en versie 1.1.1 van de eigenlijke iPhone-firmware. Een belangrijke vernieuwing is dat je bij roaming kunt voorkomen dat de telefoon verbinding met EDGE/GPRS maakt. Dit voorkomt een hoop dure rekeningen bij nietsvermoedende Amerikanen die vergeten om de telefoon uit te schakelen tijdens een tripje naar het buitenland. Ook zijn de Wi-Fi Music Store toegevoegd en zijn er nog wat kleinere wijzigingen gedaan. Voor mensen die veel tekst schrijven op het toetsenbordje is er goed nieuws: je hoeft niet meer naar het scherm met speciale karakters te gaan om een punt achter een zin te zetten, maar kunt dubbeltikken op de spatiebalk. Het toetsenbord voegt dan een punt, gevolgd door een spatie in.

Dit zijn de belangrijkste aanpassingen:

  • De iTunes Wi-Fi Music Store is toegevoegd;
  • Luider geluidsvolume van speakerphone en receiver;
  • Dubbelklikken op de Home-button leidt je naar de telefoonfavorieten of naar de muziekknoppen;
  • Bij het dubbeltikken op de spatiebalk wordt op intelligente wijze een punt en spatie ingevoegd;
  • E-mailbijlagen kun je bekijken in portret- en landschapsmodus;
  • Aandelen in de applicatie Stocks kun je anders ordenen, hetzelfde geldt voor steden in de applicatie Weather;
  • Batterijstatus voor de Apple Bluetooth Headset in de statusbalk;
  • Support voor TV Out;
  • Mogelijkheid om EDGE/GPRS uit te schakelen tijdens het roamen;
  • Nieuw tijdsinterval voor wachtwoord-blokkering;
  • Aanpasbaar geluidsvolume voor waarschuwingen (alerts).

De grote vraag is nu nog in hoeverre mensen met een gehackte iPhone gevaar lopen. Een “live”-verslag van de gebeurtenissen/statusupdates uit het #iphone irc-kanaal van het iPhone Dev Team kun je hier bekijken: http://iphone.zzl.org.

UPDATE
Het ziet er naar uit dat Apple de 3rd party apps (via jailbreak) ongemoeid heeft gelaten. Helaas is er voorlopig wel slecht nieuws voor degenen die hun iPhone geunlockt hebben: deze krijgen na het installeren van de update te zien dat de iPhone gerestored moet worden (Please connect to iTunes) en daarna de melding:

The SIM card inserted in this iPhone does not appear to be a supported AT&T SIM card

We zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat er een “antwoord” komt van het iPhone Dev Team.

UPDATE 2
Mededeling van het iPhone Dev Team:

DON’T UPDATE TO 1.1.1 RESTORE LOCAL WITH 1.0.2 IF YOU NEED, INFO ON THAT ON FORUM!

This version (1.0.2) of anySIM is NOT to be expected to work with a updated firmware, DON’T UPDATE yet, wait for a new release which suites your firmware version!

Reacties: 85 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.