Al 4.000 iPhone-domeinnamen geregistreerd

Tot nu toe zijn er 4.000 domeinnamen met het woord iPhone geregistreerd. Dit jaar zullen er nog eens 4.000 bijkomen, maar niet iedereen maakt er een iPhone-website van.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De juridische afdeling van Apple kan het druk krijgen: dit jaar zijn er al 4.000 domeinnamen met het woord ‘iPhone’ geregistreerd en de rest van het jaar zullen er nog eens 4.000 volgen. De beste namen zijn inmiddels al weg.

Op de dag waarop Apple de iPhone aankondigde werden 453 iPhone-domeinnamen geregistreerd, maar het is niet te verwachten dat elke koper er een iPhone-website van gaat maken. De meeste zullen worden gebruikt als marketing-uithangbord en als middel om beter in Google te scoren.

iPhone websitesSindsdien januari is het aantal registraties weer ingezakt, maar eind juni nam het weer toe. De beste namen zijn al weg: iphonegames.com werd vorig jaar mei al geregistreerd door iemand met een vooruitziende blik: als Apple een iPhone gaat uitbrengen, dan willen mensen daar waarschijnlijk ook spelletjes op spelen. De meeste domeinnamen die nu nog geregistreerd worden, zijn vergezocht, maar af en toe duikt er eentje op die over het hoofd is gezien: iPhoneweb.com werd pas in mei geregistreerd. De website schat dat er dit jaar al 4.000 iPhone-domeinen zijn geregistreerd en dat er dit jaar nog eens 4.000 bij komen.

Bezitters van zo’n ‘mooie’ domeinnaam moeten wel oppassen voor de juristen van Apple: het zal niet de eerste keer zijn dat de naam van een website wijzigt onder druk van Apple. iPodLounge.com werd een paar jaar geleden iLounge.com en MyiPhone.com veranderde kortgeleden de naam in MyiTablet.com. Niet omdat ze een Cease & Desist-letter van Apple hebben gekregen, maar om problemen voor te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:05
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.