Witness maakt van Mac en iPhone een bewakingssysteem voor thuis

Heb je een Mac met een iSight-camera, dan kun je die gebruiken om een bewakingssysteem voor thuis te maken. Je hebt daarvoor de Witness-software van Orbicule nodig. Witness is software waarmee je de camera van de Mac voorziet van een bewegingssensor. De app draait op de achtergrond en begint te filmen wanneer er beweging wordt […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

witness iphoneHeb je een Mac met een iSight-camera, dan kun je die gebruiken om een bewakingssysteem voor thuis te maken. Je hebt daarvoor de Witness-software van Orbicule nodig. Witness is software waarmee je de camera van de Mac voorziet van een bewegingssensor. De app draait op de achtergrond en begint te filmen wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Het is ook mogelijk om foto’s te maken.

Om de boel thuis in de gaten te houden is een strategisch opgestelde iMac in de hal of in de woonkamer dus voldoende. Via een gratis iPhone-applicatie kun je het thuisfront in de gaten houden. De app is geschikt voor iPhone, iPod touch en iPod. Is er beweging in huis, dan zal Witness een push notificatie naar je iOS-apparaat of je webbrowser sturen. Je kunt daarna de foto’s of video’s online bekijken en actie ondernemen. Je kunt de app ook gebruiken om thuis of op kantoor anderen in de gaten te houden, al moedigen we dat niet aan.

Downloaden: Witness iPhone-app (gratis; de Mac-applicatie kost $39)
Meer info: Witness

Let op: de app heeft momenteel wat problemen met push notificaties. Er is een update ingeleverd bij Apple, maar de ontwikkelaar raadt aan om voorlopig de webinterface te gebruiken.
witness iphone 1   witness iphone 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2011, 0:42
Categorie Diensten
Onderwerp surveillance

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.