Potluck: links delen met vrienden in nieuwe iPhone-app

Potluck is een nieuw platform op het web en de iPhone om links op te delen met andere gebruikers. Het begin is alvast goed.

Potluck iPhone links delenAls je alle mededelingen op Twitter en Facebook doet, en persoonlijke tips doorspeelt via WhatsApp, is er dan nog ruimte voor een extra deelapp ernaast? Potluck denkt van wel. Het is met een gloednieuwe iPhone-app en website een nieuw platform dat erop is gericht om links te delen. Alleen links. Je kopieert links die je open hebt staan in Safari op de iPhone en plakt ze in Potluck, waarna je ze deelt met de vrienden die je in de applicatie hebt. Natuurlijk kunnen zij er dan op reageren.

Natuurlijk kan je op allerlei manieren links delen met vrienden. Dat kan net zo goed via e-mail, als op Twitter en Facebook. Toch? Potluck steekt misschien net iets anders in. Hierin deel je links die vrienden niet persé hoeven te zien, maar die je wel wilt delen op het moment dat ze even op zoek zijn naar inspiratie of artikelen. Links zijn wat minder vergankelijk in Potluck dan in Twitter bijvoorbeeld, waar honderden berichten meteen die van jou wegspoelen.

Nog geen ‘Link with Friends’

Potluck persoon volgenOpvallend is dat Potlucks bijnaam ‘Links with Friends’ nog niet echt bewaarheid wordt in de eerste versie van de app. Als je je hebt aangemeld met een nieuw account, kan je je contactenlijst en Twitter-acount afspeuren naar kennissen en vrienden waarmee je links wilt delen. Dat is prima, maar zodra je iemand hebt toegevoegd, is er geen weg meer terug. Er is geen vriendenbeheer in de applicatie anders dan mensen toevoegen, en zo kan Potluck best wel eens snel uitwijken naar een ‘Twitter voor alleen links’ dan een ‘links voor vrienden’. Dat lijkt niet erg wenselijk, maar het verwijderen van vrienden is natuurlijk iets dat zo kan worden toegevoegd in een volgende versie.

Link delen en overzicht

Een artikel toevoegen aan Potluck op de iPhone gaat op de manier die je gewend bent van bijvoorbeeld artikelen klaarzetten in de leesapps Readability of Pocket. Je kopieert een link in je Twitter-app, Safari of Chrome. Als je Potluck vervolgens opent én de link nog niet eerder gedeeld hebt in de app, vraagt de app uit zichzelf of je de link wilt delen. Je schrijft er naar gelang een titel of onderwerp bij en een eerste reactie, waarbij je vrienden in de applicatie al kan aanschrijven met een @mention. Los van de link plakken, kan je ook een link delen met de plus rechtsonder in de app. Je plakt dan zelf een link of vult ter plekke het webadres van de link in.

Behalve reageren op gedeeld materiaal van anderen, kan je items ook voorzien van een hartje. Op de overzichtspagina van de applicatie, zie je helaas wie welke link heeft geplaatst. Wel prijkt er een artikelfoto bij, en zie je de website waar het stuk vandaan komt. Gelezen artikelen worden grijs weergegeven, waardoor de nadruk niet meer ligt op het aantal reacties dat erbij is gekomen.

Potluck gedeelde links iPhone Potluck reacties op een link

Integratie maakt beter

Potluck is zowel op het web als in de iPhone-app een fijne omgeving. De applicatie ziet er strak uit en is lekker schoon. Maar hij wordt natuurlijk pas echt interessant als andere apps de optie om een link te delen in Potluck, op zich nemen. Dat je elke link vanuit elke app die je fanatiek gebruikt, meteen kan doorzetten naar je vrienden die je op dat moment beter kan uitkiezen dan nu. De potentie is er.

Downloaden: Potluck (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2013, 13:59
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.