PaperDesk: papierloos werken op de iPad

PaperDesk is een virtueel bureau met schrijfblokken. Met deze app kun je papierloos werken, op school of het werk. De app bevat meerdere notitieblokken, die je naar eigen inzicht kunt vullen met notities, tekeningen en meer. PaperDesk is dit weekend extra goedkoop.

paperdesk iconMet een iPad zou je volledig papierloos kunnen werken. Apps zoals PaperDesk helpen daarbij. Dit is een gemakkelijk te gebruiken notitieblok die probeert om zo goed mogelijk een papieren schrijf- en tekenblok te imiteren. Zo proberen het zo goed te doen, dat je voorgoed de papieren versie aan de kant legt. Je kunt met PaperDesk een virtueel bureau vol leggen met notitieblokken, met een onbeperkt aantal pagina’s. Het notitieblok weet precies waar je bent gebleven, toen je ‘m de laatste keer gebruikte. Er is een lite-versie waarmee je beperkt bent tot 3 pagina’s per notitieblok. De volledige versie heeft die beperking niet en is dit weekend afgeprijsd.

paperdesk-ipadPaperDesk is bijvoorbeeld handig als je naar een audiocursus of audioboek luistert. Je tapt op een woord en PaperDesk onthoudt de plaats in de opname. Je kunt in de app PDF-bestanden en foto’s uit je camerarol importeren, notities online opslaan bij myPaperDesk.com (ook handig als back-up) en pagina’s delen met anderen via e-mail. Het is zelfs mogelijk om complete notitieblokken te uploaden naar Google Docs. Als notitieblok heeft PaperDesk ook een paar handige eigenschappen. Je kunt bijvoorbeeld je pols op het scherm laten rusten, terwijl je aan het tekenen bent. Aan elk notitieblok kun je een takenlijst koppelen, voorzien van notificaties. Gebruik je zo’n notitieblok voor school, dan kun je bijvoorbeeld een notificatie instellen wanneer je huiswerk moet maken.

Het uiterlijk van de pagina’s is vrij te kiezen. Er is keuze uit een tekenblok, schrijfblok en andere papiersoorten. Om te voorkomen dat anderen door je werk gaan bladeren kun je je notitieblokken voorzien van een wachtwoord. Printen werkt ook, vanaf iOS 4.2. In de laatste update van PaperDesk (3.0), die nog maar net is verschenen, is een lange lijst met verbeteringen doorgevoerd, zoals vloeiender inkt, nieuwe gebruikersinterface, delen van notities op Twitter en meer.

Downloaden: PaperDesk (van €2,39 voor €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2011, 13:45
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.