Muziekvideo gemaakt met iPad-app Brushes

Animatietekenaar Shawn Harris heeft een muziekvideo gemaakt met de iPad-applicatie Brushes. De muziekvideo is gemaakt voor de band Blush, met hulp van Snoop Dogg. In totaal maakte Shawn 7.000 penseelstroken om de totale video te maken.

blush undividedShawn Harris maakt animaties en kwam op het idee om een muziekvideo helemaal in Brushes op de iPad te gaan maken. Het leverde een kleurrijke muziekvideo op voor de groep Blush, waarmee ze hun single ‘Undivided’ promoten. Uit de making of-video (hieronder te zien) dat er 7.000 penseelbewegingen nodig waren om de hele video te maken. Voor elke seconde aan animaties moesten 30 penseelstreken worden gedaan.

De losse afbeeldingen stuurde hij daarna via e-mail naar zichzelf en voegde ze samen tot één animatie. Alles is met de hand getekend, frame voor frame. Steeds wanneer Harris zijn vinger van het canvas haalde, werd dit opgeslagen naar een aparte frame. Het mooie is dat elke beweging in de animatie precies is afgestemd op de muziek. En wat de muziek van Blush betreft: dat ligt ook prettig in het gehoor. Wie het zelf wil proberen koopt voor €5,99 de iPad-applicatie Brushes en gaat lekker tekenen.

Hieronder zie je de video, op muziek van Blush featuring Snoop Dogg:

En voor wie benieuwd is hoe het gemaakt is:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2011, 15:17
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.