Fab-verkopen gaan steeds vaker via mobiele app

Bijna de helft van alle omzet gemaakt tijdens kerst door webshop Fab, was afkomstig uit de mobiele applicaties.

FabDe iPhone-app van Fab lijkt steeds belangrijker te worden voor de design-webshop: uit een persbericht blijkt dat 40 procent van alle omzet op kerst afkomstig was van verkopen via de mobiele apps in Europa, een percentage dat in de Verenigde Staten zelfs lag 56 procent. Fab zegt nog nooit zoveel omzet te hebben gemaakt via mobiele applicaties.

Het is misschien niet heel raar dat er dit jaar tijdens kerst veel meer omzet werd gemaakt dan op eerdere momenten: de mobiele applicaties werden in oktober nog volledig in het nieuw gestoken, waardoor ze een stuk strakker in elkaar steken en fijner in gebruik zijn. Tijdens Thanksgiving merkte Fab ook al een groter aantal mobiele aankopen op.

Fab zou op het moment 7,5 miljoen gebruikers tellen, waarvan een kwart zich in Europa bevindt. Hoeveel Nederlanders de dienst telt, wordt niet gezegd. Het aantal mobiele gebruikers is waarschijnlijk nog steeds vooral afkomstig van iPhones en iPads: in augustus bleek nog dat 95 procent van alle mobiele bezoekers een iDevice gebruikte, terwijl toen 30 tot 40 procent van de bezoekers een mobiel apparaat gebruikten.

Downloaden: Fab (gratis, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2012, 18:48
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.