Capsized+: handgetekend avonturenspel voor iPad

Het nieuwe iPad-avonturenspel Capsized+ laat je een mysterieuze, handgetekende planeet verkennen met wapens, jetpacks en grijphaken.

Capsized icon+Het fraai ogende avonturenspelletje Capsized+ is voor de iPad verschenen. In Capsized+ bestuur je een astronaut die een gevaarlijke planeet moet verkennen. De game heeft verdacht veel weg van Nintendo’s klassieker Metroid: ook hier ontdek je nieuwe gebieden, moet je van richel naar richel slingeren en maak je gebruik van hulpmiddelen zoals een grijphaak, jetpack en speciale wapens. Ontwikkelaar Alientrap bracht de game afgelopen jaar al uit voor pc en Xbox 360.

De iPad-versie van Capsized+ maakt gebruik van virtuele knoppen, waardoor hij nagenoeg hetzelfde speelt als het origineel. De game biedt een Campaign-modus die een verhaal vertelt, maar ook drie Arcade-modi. Deze laten je een hogere score behalen door bijvoorbeeld zo lang mogelijk te overleven.

Capsized+ screen

Capsized+ bevat handgetekende achtergronden, waardoor de game er een stuk fraaier uitziet dan veel andere 2D-spellen. Je krijgt al snel het idee door een tekening of een schilderij te lopen in plaats van een virtuele wereld. De game is echter niet de eerste die dit doet: indie-spelletjes Aquaria en Machinarium hebben ook een handgetekende stijl.

Downloaden: Capsized+ (€2,69, iPad, iOS 3.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2013, 12:38
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.