Vodafone wil alleen snelle iPhone met HSDPA

Vodafone CEO Arun Sarin heeft interesse in een 3G versie van de iPhone met HSDPA. Ook zegt Sarin dat de introductie bij AT&T nauwelijks impact heeft gehad op de cijfers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Vodafone mockupVodafone CEO Arun Sarin is best bereid om nog eens met Apple te praten. Maar alleen wanneer het over de 3G-versie met breedband-internet gaat. Volgens Sarin kan de iPhone de populariteit van datadiensten zoals internetten, video’s downloaden en sociaal netwerken verhogen. Verder vertelde Sarin dat de lancering van de iPhone maar een tijdelijke impact op de abonnementen van dochterbedrijf Verizon heeft gehad.


Verizon Wireless zag een aantal abonnees weglopen naar AT&T, maar de impact was kort. Een maand na de lancering waren de cijfers weer op een normaal niveau. Een soortgelijke trend deed zich voor toen Apple de iPhone in prijs verlaagde van $599 naar $399, begin deze maand. Ook in dat geval was het effect kort: na twee weken hadden de cijfers zich alweer hersteld, zegt Sarin. Verizon Wireless is de op één na grootste mobiele operator in de VS. Vodafone bezit 45 procent van de aandelen; de rest is in handen van Verizon Communications. De uitlatingen van Arun Sarin lijken vooral stoere taal: de kans dat Vodafone inderdaad een overeenkomst met Apple over de iPhone kan sluiten is klein. Apple sloot een vijfjarig exclusief contract met de huidige Amerikaanse aanbieder, AT&T. De afbeelding hiernaast is dan ook niet meer dan een mockup.

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 oktober 2009 om 22:33
Categorie
Providers

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.