Topjurist van Apple stapt al na 10 maanden op

Hoofdjurist Donald Rosenberg is al na 10 maanden bij Apple opgestapt, nadat hij eerder 30 jaar bij IBM werkte. Rosenberg gaat naar Qualcomm en wordt opgevolgd door iemand van Oracle.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Donald RosenbergDonald Rosenberg, de belangrijkste jurist binnen Apple, is al na 10 maanden overgestapt naar een ander bedrijf met juridische uitdagingen: Qualcomm. Hij heeft in die korte tijd wel een spannende tijd meegemaakt: er loopt een aanklacht tegen zijn voorganger Nancy Heinen, wegens het antidateren van optieplannen. Rosenberg zal worden opgevolgd door een jurist van Oracle.

Rosenberg is niet bepaald een jobhopper: hij werkte 30 jaar bij IBM, voordat hij naar Apple overstapte. Zijn nieuwe wergever Qualcomm heeft ook een uitdagende klus liggen: het bedrijf staat in de VS, Europa en Azië onder antitrust-verdenkingen. Het bedrijf zit ook met patentkwesties met Nokia en Broadcom. Rosenberg vervangt bij Qualcomm Lou Lupin, die in augustus opstapte na een reeks juridische tegenvallers.

Steve Jobs bedankt Rosenberg voor zijn korte inzet en wenst hem het gebruikelijke succes in de toekomst, maar zowel Rosenberg zelf als zijn opvolger Cooperman, zullen geen interviews geven. De aandelenkoers van Apple sloot vrijdag iets lager ($1,03 naar $153,47) terwijl die van Oracle en Qualcomm respectievelijk met 2% en 3% omhoog gingen.

Donald Rosenberg was vorige week nog op de iPhone-persconferentie in Berlijn aanwezig om uit te leggen waarom iTunes alle muzieknummers het liefst voor een vaste prijs aanbiedt.


Via: Cellular News

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 17:44
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.