Samsung claimt Safari-browser in nieuwe Samsung L870

Samsung heeft vandaag een nieuw toestel geïntroduceerd: de Samsung L870. Volgens de specificaties gaat het om een toestel met Safari-browser, maar in werkelijkheid is het de S60 Web Browser van Nokia, eveneens gebaseerd op WebKit.

SamsungSamsung heeft vandaag de L870 aangekondigd op de S60 Summit 2008 in Barcelona. In het persbericht is een tabel opgenomen, waarin staat dat de nieuwe Samsung beschikt over de “Safari browser”, maar de praktijk blijkt toch iets anders. Het toestel gebruikt waarschijnlijk gewoon Nokia’s S60 Web Browser, die dezelfde basis heeft als Mobile Safari (namelijk WebKit), maar niet exact gelijk is. Het zou ook wat ongeloofwaardig zijn dat Apple andere toestelfabrikanten het recht geeft om de browser te gebruiken.

Samsung L870De Samsung L870 draait overigens op Symbian, een heel ander besturingssysteem. Er zit ook push mail op en een speciale mediaspeler voor muziek en video. Internetten kan op 3G-snelheid via HSDPA. Samsung is van plan om het toestel vanaf augustus ook in Europa te verkopen.

Via: Electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2008, 23:05
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.