iTunesRegistry 3.0: statistieken voor je iTunes-bibliotheek

iTunes Registry is een tool voor mensen die hun iPhone ook gebruiken voor het afspelen van muziek. Met iTunes Registry kun je zien hoevaak een nummer of album door andere gebruikers is afgespeeld en hoe ze specifieke nummers waarderen.

iTunes RegistryiTunesRegistry is een handig hulpmiddel voor muziekliefhebbers, maar dat betekent niet dat het alleen geschikt is voor iPod-bezitters. Ook wanneer je je iPhone gebruikt om muziek te luisteren (en wie doet dat eigenlijk niet?) is het wel eens interessant om statistieken van je iTunes-bibliotheek te zien. Hoe vaak je zelf naar een nummer hebt geluisterd en welke waardering je hebt gegeven, is makkelijk te achterhalen. Maar stel dat je een nieuwe artiest hebt ontdekt en je wilt weten of je de enige bent? In iTunes Registry zie je meteen hoeveel andere gebruikers een bepaald album of nummer al hebben afgespeeld en wat ze ervan vonden.

Je moet daarvoor wel eerst een (gratis) account aanmaken en het XML-bestand van iTunes upladen. Maar ook zonder een account aan te maken kun je al de statistieken bekijken om te zien wat anderen zoal beluisteren en hoe ze de muziek waarderen. Best gewaardeerd onder de gebruikers van iTunesRegistry: de band Fall Out Boy. Versie 3.0 van iTunesRegistry werkt met een nieuwe database en is veel stabieler dan de voorgaande versie.

Meer info vind je op de website van de ontwikkelaar van iTunesRegistry.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2008, 15:32
Categorieën Diensten, Mac & macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.