Eerste foto’s gemaakt met iPhone-camera

MobileGuerilla beweert de eerste foto's te hebben gevonden die met de iPhone-camera zijn gemaakt. Ze zochten simpelweg op Google en Flickr, waar elke foto is voorzien van EXIF-data.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bij elke cameratelefoon is de vraag: hoe goed zijn de foto’s? Bij de iPhone is er misschien al bewijs, want de website MobileGuerilla beweert de eerste foto’s online te hebben gevonden. Wat ze hebben gedaan? Vrij simpel: in elke foto is EXIF-informatie van de camera opgenomen, zodat je weet wanneer de foto is gemaakt en met welke camera.


Als je de foto’s op Flickr publiceert, zijn die gegegevens ook te achterhalen: Flicker houdt een grafiek bij welke camera’s het meest worden gebruikt. Op dit moment is dat de Canon EOS Digital Rebel XT, gevolgd door de Nikon D50. MobileGuerilla zocht in Google naar de tekst “taken with an Apple iPhone”, maar bleef ook Flickr in de gaten houden. Daar verschenen twee foto’s die met een iPhone waren gemaakt. De eerste foto (hiernaast) is behoorlijk goed voor een 2-megapixel camera, de tweede foto heeft tegenlicht en is gewoon slecht. Nadat het nieuws uitlekte werden de foto’s op ‘private’ gezet en vervolgens helemaal gewist. MacRumors ontdekte via de profielensite LinkedIn dat het Flickr-account eigendom is van een Program Manager bij Apple …die nu waarschijnlijk iets aan z’n baas uit te leggen heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:16
Categorie Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.