Apple Store verkoopt zevenmaal meer iPhones dan AT&T

Volgens cijfers van Piper Jaffray verkoopt de Apple Store 7x zoveel iPhones als de AT&T Stores. Maar VS-breed gezien wint AT&T toch.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple StoreDe iPhones vliegen als warme broodjes over de toonbank in de Apple Store. Volgens onderzoek van Piper Jaffray-analist Gene Munster verkoopt elke Apple Store gemiddeld ongeveer 21 iPhones per dag, terwijl de telefoonwinkels van AT&T maar 21 iPhones per week halen. Toch klopt er iets niet aan de cijfers: er zijn veel minder Apple Stores waardoor de vergelijking niet eerlijk is.

Zou het komen door de rare verkooptactieken in de AT&T Stores, waarbij mensen gedwongen zijn om extra iPhone-accessoires te kopen? Munster bezocht verschillende Apple Stores in de VS, inclusief de flagship stores aan de Oost- en Westkust en verschillende normale Apple Stores in het midwesten.

De hogere verkoopcijfers kunnen verschillende oorzaken hebben. Bij de iPhone denken mensen het eerst aan Apple, waardoor ze sneller naar de Apple Store zullen gaan. Daar komt bij dat er veel meer AT&T Stores verspreid over de VS zijn, waardoor de aankopen veel meer gespreid zijn. Het kan ook betekenen dat de klant liever naar de Apple Store gaat omdat je er vriendelijker wordt geholpen en sneller klaar bent. Tijdens de lancering van de iPhone liepen klanten bij Apple al na vijf minuten weer naar buiten, terwijl de AT&T Store meer dan 15 minuten per klant bezig was omdat er kredietcontroles en andere zaken moesten worden uitgevoerd.

Wat we eigenlijk ook nog moeten weten om een goed beeld te krijgen, is hoeveel iPhones in totaal via de Apple Store en AT&T Store zijn verkocht. Een kleine rekensom: er zijn 160 Apple Stores en 1840 AT&T Stores in de VS. De Apple Stores verkopen per week 160 x 7 x 21 = 23.520 stuks, terwijl de AT&T Stores goed zijn voor 1.840 x 21 = 38.640 stuks. Er vanuit gaande dat de schattingen van Munster kloppen als je het VS-breed bekijkt, doen de AT&T Stores het zo gek nog niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:19
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.