Aandeel omlaag na gerucht over vertraging iPhone 3G

Een vaag gerucht over vertraging van de 3G iPhone deed het Apple-aandeel gisteren met ruim 2 dollar zakken. Waar de geruchten vandaan komen is nog steeds een raadsel.

Apple stockEr wordt (terecht) wel eens wat meewarig gedaan over vage geruchten rond Apple, maar feit is dat ze toch behoorlijk wat impact kunnen hebben. Gistermiddag Amerikaanse tijd zakte de koers van het Apple-aandeel om onduidelijke redenen naar beneden. De New York Times zocht het uit en hoorde van handelaren dat er “geruchten over geruchten” circuleerden dat de 3G iPhone wel eens uitgesteld zou kunnen worden.

Ook de beleggersdienst TheFlyOnTheWall hoorde dat de koersdaling te maken had met “vage bezorgdheid over de 3G lancering”. En dat terwijl de 3G iPhone nog niet eens is aangekondigd… Het circuleren van vage geruchten over vertragingen is overigens niets nieuws, want het gebeurt wel vaker bij belangrijke Apple-producten. Soms zijn die geruchten uiteindelijk waar: Leopard kwam later dan verwacht en ook bij de iPhone SDK had Apple moeite om op tijd te leveren.
De Amerikaanse beurzen zijn nog niet open, maar de koers lijkt zich (op $177) inmiddels weer te hebben hersteld van het gerucht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2008, 13:22
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.