Next Issue: Spotify voor tijdschriften verschenen in de Amerikaanse App Store

Verschillende uitgevers hebben de iPad-app Next Issue uitgebracht in de Amerikaanse App Store. Hiermee kun je voor 10 dollar per maand een abonnement op 39 magazines afsluiten.

Next IssueDe Amerikaanse magazine-uitgevers Condé Nast, Hearst, Meredith, Time en News Corp hebben de iPad-app Next Issue uitgebracht. Door in deze app een abonnement voor 10 dollar per maand af te sluiten, kun je in totaal 39 magazines vanuit de app lezen. Tussen het aanbod vind je onder andere Wired, Fortune, Glamour en Elle. Bij een abonnement voor 15 dollar per maand mag je ook weekbladen en tabloids in de app lezen.


Next Issue biedt een abonnement 39 verschillende tijdschriften voor 10 of 15 dollar per maand. Hierdoor lijkt de app op diensten zoals Spotify, waarbij je voor een vast bedrag per maand toegang krijgt tot een groot aanbod aan muziek. Het aanbod van Next Issue zal naar verloop van tijd groeien: volgens Engadget hoopt de ontwikkelaar voor het einde van het jaar het aanbod te verdubbelen.

Om Next Issue te gebruiken heb je op het moment nog een Amerikaanse App Store-account nodig. Niet iedere iPad-bezitter kan daarom met de tijdschriftendienst aan de slag. De ontwikkelingen achter de app zijn echter interessant. In Nederland kijken uitgevers ook al een tijdje naar een soortgelijke dienst: in april bleek nog dat verschillende krantenuitgevers een soort van Spotify-dienst voor krantenartikelen overwegen, waarbij je een abonnement op verschillende kranten zou kunnen hebben. Hoe dit concreet zal worden ingevuld is nog niet duidelijk.

Downloaden: Next Issue (gratis, Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 juli 2012 om 10:46
Categorieën
Kiosk, Nieuws
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.