Newsy for iPad: nieuwsvideo’s op je iPad

Newsy for iPad is een zojuist gelanceerde nieuwsapplicatie die video's uit verschillende bronnen samenbrengt. Newsy for iPad is via Wi-Fi en 3G te gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

newsy for ipadDe website Newsy.com biedt een enorme verzameling nieuwsvideo’s aan. Het gaat om korte video’s die meestal over wereldnieuws gaan, waarbij nieuwsbronnen als CNN, Fox en Al Jazeera worden gecombineerd. Vanaf vandaag zijn de video’s ook op je iPad te bekijken: Newsy heeft een iPad-versie uitgebracht van de applicatie die ze al voor de iPhone hadden gemaakt. In een soort coverflow-weergave blader je door de items.

newsy ipadJe kunt daarbij ook een afspeellijst maken van de video’s die je nog wilt zien. Eventueel kun je ook op categorie of trefwoord zoeken naar interessante video’s. De video’s zijn via 3G of Wi-Fi te bekijken, er zijn mogelijkheden om nieuwsitems delen met vrienden, van commentaar te voorzien of de originele bron te raadplegen om achtergrondinformatie over een bepaald item te achterhalen. Het mooie van Newsy is dat ze het nieuws uit meerdere bronnen halen. Je kunt daardoor vergelijken hoe ‘gekleurd’ de wereldwijde media een bepaald nieuwsitem brengen. Newsy ziet zichzelf dan ook vooral als een nieuwsanalist. Het nieuws is onderverdeeld in categorieën, zoals wereld, VS, politiek, zakelijk, entertainment en milieu.

Downloaden: Newsy for iPad (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 15:34
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.