Klachten over Pocket God: aanstootgevend en racistisch

In Nieuw Zeeland is ophef ontstaan over de game Pocket God, waarvan de nieuwste versie op dit moment in de App Store verkrijgbaar is. In Pocket God moet je eilandbewoners vermoorden door ze te verdrinken in de oceaan, te verbranden in een vulkaan of door bliksem te laten treffen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Pocket GodIn Nieuw Zeeland is ophef ontstaan over de game Pocket God, waarvan de nieuwste versie op dit moment in de App Store verkrijgbaar is. In Pocket God moet je eilandbewoners vermoorden door ze te verdrinken in de oceaan, te verbranden in een vulkaan of door bliksem te laten treffen. Een blogger van Spaskifikmag.com vindt de game racistisch en een student van Tonga betitelt het spel als aanstootgevend en beledigend.

Zij trekt een streep bij het virtueel martelen van eilandbewoners. Beiden voelen zich blijkbaar aangesproken door de folkloristisch aangeklede poppetjes in Pocket God. Toch zeggen de makers van de game, dat de game geen mensen van een specifiek ras of nationaliteit bevat.

De eilandbewoners hebben een donkere huid en dragen hula-rokjes. De blogger van Spasifikmag.com vindt de racistische trekjes nog niet eens zo erg. Maar wat hij niet begrijpt is dat mensen het leuk vinden om mensen te vermoorden. En dan gaat het vooral om jonge mensen, die er geen probleem in zien om te martelen en te doden. De student uit Tonga snapt niet dat iemand geld hiermee durft te verdienen.

De ontwikkelaar van Pocket God geeft wel toe dat er een link met Paaseiland (onderdeel van Chili) is: “But it is fairly clear that these supposedly non-human islanders with their brown skin, grass skirts and Easter Island statues in the background are not aliens from outer space.” De spelers maken zich er niet druk om: die downloaden de game massaal en geven het in meerderheid een waardering van 5 sterren. Pocket God Episode 15, met een nieuwe eiland en nieuwe voorwerpen is nu via de App Store te downloaden.

Via: The New Zealand Herald

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:39
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.