Indrukwekkend: iPhone als draadloze muis

Touchpad.app is een applicatie waarbij je de muispijl kunt besturen vanaf de iPhone. Je kunt klikken, dubbelklikken en zelfs drag-and-drop uitvoeren, draadloos en realtime richting de PC.

TrackpointMet Touchpad.app kun je je iPhone als draadloze touchpad gebruiken. Anders gezegd: je kunt de muispijl op je PC bedienen met je iPhone! Klikken, dubbelklikken en het verslepen van objecten is eveneens mogelijk, evenals verticaal scrollen. Op die manier kun je het afspelen van video’s bedienen en alle andere muishandelingen doen. Da’s ook handig als je op je notebook alleen een klein rood knopje (zie foto) hebt om de muispijl te bedienen.


Touchpad.app stelt wel als voorwaarde dat je een VNC-server op de pc hebt geïnstalleerd. Volgens ontwikkelaar en PhD-student Jahanzeb Sherwan geeft de applicatie realtime commando’s door aan de computer. Er speelt bij de ze applicatie wel een conflict op de achtergrond: de originele programmeurs vinden dat hun code gestolen is en krijgen geen credits in Touchpad.app.

In onderstaande video kun je zien hoe het werkt, voordat je het via de repository http://cnp.qlnk.net/ zelf installeert.

Meer info vind je hier: Touchpad.app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 februari 2008 om 16:00
Categorie
Diensten
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.