Apple weigert update Chess Wars vanwege sms-ballonnetjes

De ontwikkelaar van de game Chess Wars heeft een update ingediend waarbij het mogelijk is binnen het spel te chatten met andere spelers. De update is nu afgekeurd door Apple omdat de chatballonnetjes hetzelfde zijn als die van de sms-applicatie.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Chess Wars - FacebookApple heeft wederom een knap staaltje willekeur laten zien in het goedkeuringsproces van de App Store. Blunder Move, de ontwikkelaar van de game Chess Wars, heeft een update ingediend waarbij het mogelijk is binnen het spel te chatten met andere spelers. De update is nu afgekeurd door Apple omdat de chatballonnetjes hetzelfde zijn als die van de sms-applicatie.

Niet alleen leek het de ontwikkelaar juist logisch om deze overbekende ballonnetjes te gebruiken, ook zijn er in de App Store een flink aantal andere applicaties te vinden die van deze ballonnetjes gebruik maken, zoals Facebook.

Apple zelf claimt dat de ballonnetjes auteursrechtelijk beschermd zijn en dat de Chess Wars-update daarom afgewezen is. Blunder Move gaat Chess Wars nu aanpassen met ‘minder glimmende’ ballonnetjes.

Downloaden: Chess Wars (€ 0,79)

Bron: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:53
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.