Apple maakt top 10 van bestverkochte iPhone-applicaties 2008

Apple heeft een ranglijst van de bestverkochte applicaties in 2008 gemaakt. Die ranglijst blijkt in alle Europese landen echter hetzelfde, met Crash Bandicoot en iPint als populairste apps.

Best of 2008Apple heeft vandaag een lijst gepubliceerd van de applicaties die in 2008 het best zijn verkocht. Helaas staan er geen typische Nederlandse applicaties in. Maar daar blijkt wel een verklaring voor…

De toplijst van betaalde applicaties wordt aangevoerd door Crash Bandicoot, Koi Pond, allRadio, Super Monkey Ball, Texas Hold’em. In de Amerikaanse App Store is de ranglijst iets anders gesorteerd: daar staat Koi Pond op nummer 1, gevolgd door Texas Hold’em, Moto chaser, Crash Bandicoot en Super Monkey Ball. In de Amerikaanse App Store kun je ook nader inzoomen op Games, Entertainment, Utilities, Social Networking en Music. Bij de Nederlandse App Store is dat niet mogelijk: daar moet je met een top 10 lijstje van gratis en betaalde apps genoegen nemen.


Bij de populairste gratis applicaties vinden we iPint, Google Mobile, Labyrinth Lite, Remote en Shazam. Op zich is de hoge plaatsing van Google Mobile verrassend, omdat de applicatie lange tijd niet in de Nederlandse App Store verkrijgbaar was. De Amerikanen houden meer van Pandora Radio, Facebook en Tap Tap Revenge.

Lusten de Belgen ook wel een gratis iPint? Inderdaad, de top 10 ziet er bij betaald en gratis exact hetzelfde uit als die in Nederland. En de Fransen, Italianen en Duitsers blijken ook exact dezelfde apps te downloaden. De kans is daarom groot dat Apple een lijst heeft gemaakt voor de complete Europese markt, of dat ze zelf een ‘wenselijk’ lijstje hebben opgesteld waar iedereen zich in kan vinden.

De Top 10 van 2008 is te bekijken via deze link: Apps iTunes 2008

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 december 2008 om 21:14
Categorie
Diensten
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.