hi-microsim

App Store: twee nieuwe games van Binary Square

Binary Square gaat twee games uitbrengen in de App Store: Space Out, een combinatie van Breakout en Arkanoid, en Spinblox, een kleurrijke puzzelgame waarbij je rijtjes van blokken met dezelfde kleur moet maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ScreenbloxBinary Square heeft twee video’s uitgebracht waarmee je alvast een voorproefje krijgt van de nieuwe games Space Out en Spinblox Space. Beide zijn straks verkrijgbaar via de App Store. Space Out is een kloon van Space Invaders, waarbij je door het heelal vliegt en zoveel mogelijk vijanden moet wegschieten. Grafisch gezien is Space Out een beetje een tegenvaller, of moeten we zeggen: fraaie retrostijl?

De interface wordt namelijk in een monochrome groene kleur getoond. Je beweegt een schuifbalk heen- en weer waarmee je een Pong-achtig balletje moet wegslaan. Het is daarom meer een kruising tussen Space Invaders en Breakout. Je moet daarbij niet alleen de kogel terugslaan, maar ook voorkomen dat je niet wordt geraakt door de kogels die op je afkomen.

Spinblox is een puzzelspel waarbij je je vinger over twee naast elkaar gelegen blokken beweegt om een set te maken. Je moet drie of meer blokken samenvoegen van dezelfde kleur in een horizontale of verticale rij. Zodra er een wave (een nieuwe rij stenen) naar beneden valt verdwijnen de reeds gemaakte rijtjes.
Beide applicaties zullen via de App Store verkocht worden maar de prijs is nog niet bekend.

Op de website van Binary Square kun je al een webversie van Spinblox spelen. Daar is ook het spelletje Stomp’em te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 19:48
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.