De Vrije Uitgevers maken 2.200 Nederlandse titels beschikbaar via Yindo

De Vrije Uitgevers gaan samenwerken met Yindo. Er komen daardoor 2.200 titels van bekende Nederlandse schrijvers beschikbaar op het Yindo-platform. Via Yindo zijn boeken online te lezen, zonder dat er DRM aan te pas komt. Ook kun je de boeken tijdelijk lenen.

vrije-uitgeversDe 250 uitgevers die zich hebben verenigd in De Vrije Uitgevers (DVU) gaan hun titels via Yindo aanbieden. De uitgevers hebben een samenwerkingsovereenkomst met het e-readingplatform getekend. Via Yindo kun je op een tablet, laptop of pc het totale aanbod van ruim 2.200 titels lezen van auteurs als Arnon Grunberg, Sylvia Witteman en Dick Bruna. In de toekomst komen er nog veel meer titels bij. Omdat je bij Yindo de titels online aanbiedt, hoef je je als auteur of uitgever niet druk te maken over DRM.


Via Yindo kun je allerlei boeken online lezen. Het is cloudgebaseerd, waardoor het niet uitmaakt welk platform je gebruikt. Je hebt daardoor niet te maken met installatie, downloads of kopieerbeveiliging. Als je naar een ander smartphone- of desktopplatform overstapt kun je gewoon doorgaan met lezen. Directeur Bob van Duuren beweerde in een interview in augustus 2011 dat er binnen drie jaar meer titels via Yindo verkrijgbaar zullen zijn dan Nederlandstalige ePubs. Tegen betaling krijg je toegang tot de complete collectie. Om de boeken te lezen is wel een internetverbinding vereist. Voordeel ten opzichten van de gewone aanbieders van digitale boeken is dat je bij Yindo ook een boek voor een maand kunt lezen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 februari 2012 om 17:09
Categorie
Boeken

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.