Weer bellen met voorheen gebrickte iPhones

De gezaghebbende gadgetblog Gizmodo meldt dat hun voorheen gebrickte iPhone met firmware 1.1.1 nu weer terug is naar versie 1.0.2 met behoud van de telefoonfunctionaliteit.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone unlockedVoor de iPhone-diehards heeft dit nieuws waarschijnlijk een hoog ‘duuuuuuh’-gehalte, maar Gizmodo (en verscheidene andere websites) meldt vandaag dat het hun gelukt is om een naar firmwareversie 1.1.1 geupgrade iPhone weer terug te krijgen naar 1.0.2, met als extraatje dat ze er ook mee kunnen bellen. Voorwaarde hiervoor is wel dat het een iPhone die je eerder met de betaalde iPhoneSIMfree-hack hebt geunlocked of dat je een TurboSIM gebruikt. Voor alle anderen is het wachten nog steeds op het iPhone Dev Team, die koortsachtig bezig zijn met een gratis werkende oplossing.

Door nijpend tijdgebrek (meerdere deadlines, de inkoopactie, enzovoorts) zijn we er simpelweg nog niet aan toegekomen dit nieuws eerder te plaatsen, ondanks dat we hier meerdere keren door enthousiaste lezers (VEEL DANK!) op geattendeerd zijn. Soms gaat betaald werk gewoon even voor.

Desondanks willen we het nieuwsitem voor de minder fanatieke πŸ˜‰ gebruikers niet onthouden, dus vandaar dat we het even kort houden. Er volgt hoogstwaarschijnlijk toch wel een interessante discussie in de reacties of in het forum.

Nogmaals even de voorwaarden om met je 1.1.1 iPhone weer terug te kunnen gaan naar 1.0.2 en de telefoonfunctionaliteit ook werkend te krijgen (hopelijk volledig):

  • iPhone moet voor de upgrade naar 1.1.1 geunlocked zijn geweest met de betaalde iPhoneSIMfree-hack
  • of

  • Je moet een werkende TurboSIM hebben
  • en

  • De iPhone moet via de KMAC-methode worden gerestored naar 1.0.2
  • Na de restore moet je je SIM-kaart opnieuw activeren met iBrickr of iNdependence

Het terugkrijgen van de belfunctionaliteit na een (foute) upgrade naar firmwareversie 1.1.1 is hierdoor dus alleen geschikt voor een redelijk kleine groep, maar zoals gezegd werkt ook het iPhone Dev Team weer dag en nacht door om een downgrade met belfunctionaliteit naar 1.0.2 mogelijk te maken. Zodra dat is gelukt geeft dat hen wat meer tijd en lucht om aan een nieuwe hack voor 1.1.1 te werken.

Links: Tweakers.net.

Met dank aan Grant (who else πŸ˜‰ ), Frank Boer en oscar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:06
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.