Tip: wat te doen bij foutmelding ‘Repair Needed’

De schrik van elke iPhone-bezitter: de foutmelding 'Repair Needed'. Zit er niets anders op dan de iPhone naar Apple te sturen, of zijn er mogelijkheden om zelf uit de penibele situatie te komen?

Repair NeededAls je iPhone de boodschap ‘Repair Needed’ laat zien is er iets goed mis. Gelukkig is het ons nog nooit overkomen, maar iemand die er wel tegenaan liep heeft zijn ervaringen gedeeld op de website iPhone Helper. De iPhone in kwestie had firmware 1.0.2 maar geen Wi-Fi, Bluetooth, IMEI of ICCID. De baseband bleek compleet gewist. De eerste stap was het updaten van de iPhone naar firmware 1.1.1 waarbij je het toestel in DFU-mode moet brengen met iNdependence, iBrickr of de 10 seconden-truc in iTunes.


Eenmaal op firmware 1.1.1 moest een restore naar firmware 1.1.3 worden gemaakt. Omdat er geen Wi-Fi beschikbaar was, bleek dat de enige keuze. Vervolgens volgde een downgrade naar 1.1.1 waarbij het bestandssysteem wordt overschreven en de baseband wordt hersteld. Na de restore verschijnt het activatiescherm zoals je in firmware 1.1.1 gewend bent waarna je via *#307# de methode jailbreakme.com of een andere jailbreak-methode kunt toepassen. Het geluid bij het bellen was terug, de baseband was hersteld en het bleek mogelijk om te bellen.

We zijn nu met een sneltreinvaart langs alle stappen gegaan. Het hele stappenplan is te lezen op de blog iPhone Helper. Verder is het zo, dat dit stappenplan niet in alle gevallen uitkomst biedt. In de beschreven situatie was het probleem voornamelijk dat de baseband was gewist, maar er kan ook iets ernstigers aan de hand zijn. Ook zal dit vast niet de enige of de juiste manier zijn, maar voor deze persoon was dit de juiste oplossing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 april 2008 om 15:58
Categorie
Achtergrond
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.