Synaptics’ visie op touchscreen-telefoons: knijpen en swipen

Synaptics levert aanraaktechologie zoals touchscreens en trackpads. Met Fuse hebben ze hun visie gegeven op de toekomst van touchscreen-telefoons: het wordt knijpen, swipen en strelen.

ClearPadSynaptics is het bedrijf dat de technologie voor trackpads, touchscreens en verwante aanraaktechnologie voor bedrijven zoals Apple heeft ontwikkeld. Dankzij de iPhone zijn touchscreen-telefoons gemeengoed geworden, maar Synaptics denkt alweer na over de volgende stap. Onder de naam Fuse laten ze zien hoe de volgende generatie touchscreen-telefoon er volgens hen uit gaat zien: het wordt een soort knijpbare spons, waarbij je het toestel kunt aanraken en strelen. Synaptics werkte samen met The Astonishing Tribe, die niet alleen de Fuse-gebruikersinterface, maar ook die van Android en Sony Ericsson heeft ontwikkeld.

De volgende generatie telefoons heeft niet alleen een aanraakgevoelig scherm, maar heeft ook een naadloos verwerkte touchpad aan de achterkant en extra accelerometers om de knijpbeweging te detecteren.

Door de achterkant van de telefoon te strelen blader je omlaag, zonder dat je vinger het zicht op het scherm belemmert. Door de iPhone te kantelen kun je ook bepaalde acties uitvoeren, zodat je met één hand makkelijker de telefoon kunt bedienen. Het uiterlijk van de telefoon is nog een prototype en zal niet snel in de winkel komen. Toch zullen we de technologie die in het toestel is verwerkt uiteindelijk wel eens in toestellen gaan zien.

Synaptics brengt ook een reeks toestellen op de markt (waaronder de hierboven getoonde ClearPad 3000), bedoeld om de technologie te demonstreren. Dit apparaat heeft een multitouchscreen die je met 10 vingers tegelijk kunt bedienen.

Via: Persbericht Synaptics

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2009, 21:40
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.