Nieuwe hoop voor tethering onder iPhone OS 3.1 (jailbreak)

Het iPhone Dev Team denkt dat er een oplossing is voor mensen die tethering willen gebruiken: mogelijk zijn de gesigneerde profielbestanden te omzeilen na het uitvoeren van een jailbreak.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tetheringZoals veel mensen gemerkt hebben werkt tethering niet meer onder iPhone OS 3.1. Apple heeft met firmware 3.1 ervoor gekozen om de tethering-optie apart te activeren. Daarvoor heb je een profielbestand van je specifieke operator nodig, dat gesigneerd moet zijn. Alleen wanneer je dit profielbestand via iTunes installeert kun je van tethering gebruik blijven maken. We waarschuwden bij de aankondiging van iPhone OS 3.1 al voor het wegvallen van tethering. Operators die tethering wel willen toestaan voor hun klanten moeten Apple soms zelfs smeken of ze alsjeblieft zo’n profielbestand (.ipcc) mogen maken; dat gebeurde bijvoorbeeld bij de Duitse operator Symio. Maar er is hoop voor tetherende iPhone-bezitters: het iPhone Dev Team ziet een lichtpuntje aan de horizon.

In een aanvulling op hun eerdere blogpost leggen ze uit dat de *.ipcc-bestanden voortaan zijn gesigneerd en dat je niet langer tethering kunt forceren door je eigen bundel te maken. Maar ze hebben goede hoop dat dit met een jailbreak te omzeilen is. Die extra hack is echter nog geen onderdeel van PwnageTool.

Verder is er nog een kleine aanvulling voor mensen die een iPhone 3G hebben: bij hen kan de naam van de operator of het operatorlogo missen, maar ze hebben nog wel volledig bereik en het maximale aantal streepjes. Het is in feite alleen maar een cosmetisch foutje, dat hopelijk wordt opgelost wanneer de iPhone 3GS-compatibele versie van PwnageTool wordt uitgebracht.

Meer info: Blog iPhone Dev Team (zie update 1, 2 en 3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:10
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.