Intel gaat iPhone-probleem met P55-chipset aanpakken

Gebruikers van een Intel P55 Express-chip met Windows 7 hebben problemen met het synchroniseren van hun iPhone. Intel gaat zich er nu mee bemoeien.

msi moederbordIntel gaat een oplossing zoeken voor de synchronisatieproblemen bij Windows-gebruikers met een Intel P55 Express-chipset. Mensen die Windows 7 op een computer met P55-chipset hebben geïnstalleerd, hebben al een paar weken moeite om hun iPhone te synchroniseren. Volgens Intel kan dat aan het BIOS of aan de systeemconfiguratie liggen.

Het probleem doet zich alleen voor bij de P55 Express-chipset, die Intel Core i7 en Core i5 ondersteunt. Sinds afgelopen zomer is deze chipset verkrijgbaar en is daarom nog relatief nieuw. De meeste gebruikers hebben de 64-bits variant van Windows 7 geïnstalleerd.

In het 27-inch model van de nieuwste iMacs is ook een Intel Core i5 in gebruik, maar omdat Apple niet laat weten welke chipset er precies is gekozen, is nog onduidelijk of ze op P55 zijn gebaseerd. De moederborden in Windows-computers die problemen opleveren (en voorzien zijn van een P55-chip) zijn gemaakt door MSI, Gigabyte en Asustek. Tijdelijke oplossingen om het probleem te verhelpen zijn onder andere het automatisch uitschakelen van de USB-stroomvoorziening deactiveren (via de systeeminstellingen) of downgraden naar iTunes 9.0. Microsoft gaf eerder aan, dat ze het probleem nog niet waren tegengekomen, maar ernaar zouden kijken. Als het synchronisatieprobleem inderdaad met het BIOS te maken heeft, ligt het meer voor de hand dat Intel het oplost.

Meer info: CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2009, 13:36
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.