Google onthult: ‘Apple wees Google Voice wel degelijk af’ (update)

Google en de FCC hebben de volledige reactie bekendgemaakt op de afwijzing van Google Voice voor de iPhone. Volgens Apple is de applicatie nooit afgewezen, maar Google beweert dat Phil Schiller zich er zelf mee bemoeide.

google voiceHet magazine Wired vroeg een tijd geleden opheldering over de gang van zaken rond Google’s iPhone-applicatie Google Voice. Apple, Google en AT&T moesten vragen van de FCC beantwoorden, waaruit duidelijk zou worden waarom de applicatie Google Voice nooit in de App Store is verschenen. Apple publiceerde het complete antwoord, maar Google liet een gedeelte achterwege omdat het vertrouwelijke informatie bevatte. Nu is die vertrouwelijke informatie eindelijk vrijgegeven en wat blijkt? Apple heeft misschien toch niet helemaal de waarheid gesproken in de FCC-briefing…


Als het fragment dat nu naar buiten is gekomen klopt, heeft Apple’s senior vice-president voor wereldwijde productmarketing Phil Schiller de afwijzing van de applicatie Google Voice persoonlijk medegedeeld aan de verantwoordelijke topman bij Google:

google voice fcc

Bovenstaand fragment maakt deel uit van de volledige tekst, die Google en de FCC nu openbaar hebben gemaakt. Daarbij blijkt dat deze tekst Apple’s eerdere beweringen volledig tegenspreekt. Apple beweerde namelijk dat Google Voice nooit officieel is afgewezen en dat de applicatie nog werd bestudeerd. Google meent dat Apple de applicatie wel degelijk heeft afgewezen wegens dubbele functionaliteit en dat Schiller daar op 7 juli melding van maakte. Dit volgde op een soortgelijk gesprek op 10 april, waarin Phil Schiller de applicatie Google Latitude om dezelfde redenen afwees.

De FCC mag beslissen wie van de twee de waarheid spreekt.

Meer info: Google’s FCC-antwoord in PDF-formaat
Nog meer info: Google Blog

Apple heeft inmiddels een reactie gegeven, bij monde van woordvoerster Natalie Kerris. Zij is van mening dat Google’s standpunt niet klopt: “We do not agree with all of the statements made by Google in their FCC letter. Apple has not rejected the Google Voice application and we continue to discuss it with Google.”

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 september 2009 om 21:08
Categorie
Apple

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.