Apple ziet toekomst in vinger- en handgebaren

Apple gaat de multitouch-technologie van de iPhone uitbreiden naar vinger- en handgebaren. Een patent wekt de indruk van een woordenboek met groot aantal gebaren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Patent gestureApple lijkt de multitouch-technologie uit te willen breiden naar andere apparaten dan de iPhone. Een patent toont een software-gebaseerd ‘woordenboek’ van multitouch-gebaren waarmee je commando’s aan een computer kunt geven.

Apple schreef al op 3 januari 2007 dat de multi-vinger-aanraakgevoelige interface op brede schaal zal doorbreken voor interactie met computers en andere electronische apparaten. Invoer wordt daardoor nog makkelijker en intuïtiever. Met hand- en vingerbewegingen kun je de computer duidelijk maken wat je wilt, op een manier die moeilijk met een conventionele muis en toetsenbord te realiseren is. Dat kan simpel zijn, zoals het gebruik van twee vingers om een bepaald pad te tekenen, of het gebruik van de vingers van beide handen bij bewegingen die doen denken aan doventaal.

Aan elke beweging van vinger of hand kan een bepaalde betekenis worden gekoppeld. Het aantal bogelijke bewegingen is behoorlijk groot. Om de nieuwe taal te beheren stelt het Apple-patent een ‘woordenboek van multitouch-bewegingen’ voor, waarin ze met tekeningen of animaties worden uitgelegd. Het patent noemt Apple-medewerkers John Elias, Wayne Westerman en Myra Haggerty als uitvinders.

Uitgebreide uitleg is te lezen bij MacNN en Apple Insider. InformationWeek schrijft op hetzelfde moment over een heel andere wijze van bediening: volgens een ander patent denkt Apple ook aan spraakbesturing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 13:52
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.