Voetbal Centraal Magazine: nieuw voetbalblad op iPad

Voetbal Centraal Magazine is een nieuw Nederlands voetbalblad voor de iPad met opinie, achtergrond en quizzes.

Voetbal Centraal iPad coverVoetbal Centraal Magazine. Dat is de naam van een Nederlands voetbalmagazine dat speciaal voor de iPad is ontwikkeld. Het is het eerste iPad-magazine van ontwikkelaar Sports Interactive, die zegt dat ze de techniek ook voor andere partijen wil gebruiken. Voetbal Centraal Magazine is dan ook geen gedigitaliseerde PDF zoals veel magazines op de iPad. Je kan door verhalen scrollen, laadt video’s vanuit de app en de app belooft ook quizzes en puzzels.

Voetbal Centraal PSV spelersHeel bijzonder is het allemaal niet, maar Voetbal Centraal Magazine heeft wel een goede tussenweg gevonden tussen digitale PDF en interactief magazine. De bediening van de app is zo simpel mogelijk: bladeren doe je met vegen en met een slider onderin beeld, navigeer je sneller naar andere pagina’s. Je ziet dan een overzicht waarop je precies ziet hoe lang alle pagina’s zijn als je doorscrollt. Zo pik je de lange verhalen er meteen tussenuit. Helaas gaat door verschillende veegmogelijkheden op de pagina zelf, het vegen tussen pagina’s niet altijd soepel.

Voetbal Centraal Magazine heeft interviews, opinie en achtergrond op basis van de voetbalactualiteit. De quiz reageert helaas niet goed op de input en een puzzel zien we nog niet langskomen. Opvallend is wel het profiel van een damesvoetballer, waarbij je de vrouw in kwestie met vegen rond kan draaien. Op bepaalde pagina’s hoor je geluid, zoals gejuich bij de cover en het laatste fluitsignaal bij het colofon achterin.

Voetbal Centraal Ajax jeugs

Reclame ontbreekt nu nog in de app en je kan dit eerste nummer gratis downloaden. Hoe de kiosk voor volgende nummers er in de applicatie uit komt te zien, is nog niet bekend. Die kan je nog niet benaderen. Ook een abonnement afsluiten kan nog niet en de prijs van het volgende nummer wordt ook nog niet gecommuniceerd. Het betekent hoe dan ook dat de voetballiefhebber nu vrijblijvend kan kennismaken met Voetbal Centraal Magazine.

Downloaden: Voetbal Centraal Magazine (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2014, 14:26
Categorieën Nederlandse apps, Sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.