Sneller schaken met Speedchess voor iPhone

Speedchess is een applicatie waarmee je sneller kunt schaken op de iPhone. In plaats van een veld met 64 vlakken heb je maar 30 vlakken tot je beschikking, waardoor het schaken veel sneller gaat. Een partij duurt een paar minuten.

speedchessAls je urenlang online schaken niet meer ziet zitten, kun je overstappen op Speedchess, een schaakspelletje op de iPhone. Speedchess is gelijk aan gewoon schaken, maar wordt gespeeld op een bord met 6 x 5 vakken, met vijf pionnen, een koning en koningin en maar één loper, paard en toren. Kinderen en volwassenen kunnen eraan meedoen, om te leren schaken of omdat je in een paar minunten een complete partij kunt spelen. De regels zijn hetzelfde als bij een normaal schaakspel. De applicatie is gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Process Holding (Edwin den Ouden).

De game is speciaal ontworpen voor de iPhone. Bij Speedchess zit je niet minutenlang naar het schaakbord te staren wat je volgende zet zal zijn. Erg veel opties om je stukken te verplaatsen zijn er immers niet. Er zijn meerdere levels, je kunt via Bluetooth multiplayer spelen of met de hotseat-functie de iPhone steeds doorgeven aan je spelgenoot.

Downloaden: Speedchess (€1,59)

speedchess iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2010, 14:14
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.