Repudo: met je iPhone digitale objecten op straat achterlaten

Repudo is een Nederlandse dienst, waarmee je digitale objecten kunt achterlaten in de werkelijke wereld. Dit kunnen teksten of foto's zijn, die anderen later weer kunnen oppakken.

repudoRepudo is een app van Nederlandse makelij, waarmee je digitale objecten op straat kunt achterlaten. Je laat bijvoorbeeld een boodschap achter op het station, gericht aan een bepaalde vriend. Die vriend moet fysiek naar de locatie reizen om de boodschap op te pakken. Het kan daarbij gaan om een tekst of een plaatje. Bij het oppakken verdwijnt het digitale object van de kaart en bevindt zich vanaf dat moment in jouw telefoon. Van daaruit kun je het weer delen met anderen. Elk Repudo-item is daardoor uniek.

repudo iphoneOp de website van Repudo kun je op een Google-kaart zien waar de digitale objecten zich bevinden. In Amsterdam zijn er zo’n 20 stuks, verspreid over de stad. Volgens Repudo is het een compleet nieuw fenomeen in de wereld van locatiegebaseerde diensten. Toch zijn er wel vergelijkbare digitale objecten in andere iPhone-apps te vinden, zoals de items die je bij Gowalla op locaties kunt achterlaten. Als je zo’n item vindt, kun je deze oppakken en weer op een andere locatie achterlaten. Ook kun je bij Gowalla persoonlijke notities en openbare reacties achterlaten op locaties.

We horen daarom graag van onze lezers wie al wel helemaal ‘om’ is en Repudo al regelmatig heeft gebruikt. Heineken gebruikt de technologie van Repudo in ieder geval in een Facebook-game, waarmee je een reis kunt winnen.

Downloaden: Repudo (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2011, 16:28
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerp repudo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.